Broodkrans kwarteleitje pasen

Broodkrans met kwarteleitjes

Speciaal voor de paasdagen een recept van een bijzondere broodkrans met een kwarteleitje erin. 

Bereiden ± 45 minuten / rijzen ± 1,5 uur / oven ± 25 min.


Ingrediënten:

14 gram droge gist
2 el suiker
535 gr. bloem voor brood
135 gr. polenta + extra om te bestuiven
1 tl kummel, grof gevijzeld + extra om te versieren25 kwarteleitjes
100 gr. rauwe ham
1 oranje paprika in miniblokjes
75 gruyère, geraspt
1 bosje dille, fijngesneden
50 ml melk om te bestrijken


Bereiding:

Meng de gist in een grote kom met 1 el suiker en 50 ml lauw warm water. Laat 5 minuten staan. Voeg de rest van de suiker, bloem, polenta, ½ tl kummel, 1 el zout en 350 ml lauw warm water toe en roer tot net gemengd. Kneed het deeg op een werkblad of in de keukenmachine 8 tot 10 min. Laat afgedekt in een kom ± 1 uur rijzen op een warme plek, tot het volume is verdubbeld. Kook intussen de kwarteleitjes in 3 minuten gaar. Spoel ze af en pel ze. Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, rol je elk eitje in een plakje ham. 
Meng de paprika met de gruyère, versgemalen peper, de rest van de kummel en de fijn gesneden dille. Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel het deeg in 25 gelijke balletjes. Druk telkens een deegballetje plat en verdeel er wat van het kaasmengsel over. Duw er een eitje in, vouw het deeg er weer omheen en rol er voorzichtig weer een balletje van. 
Bekleed een groot bakblik met bakpapier en zet in het midden een ovenbestendig bakje van 6-7 cm doorsnede met water. Het water verdampt in de oven en zorgt dat het brood lekker wordt en niet uit droogt. 
Schik de bolletjes er omheen in een dubbele krans. Laat de bolletjes op een warme plek 30 min. rijzen. Bestrijk de broodjes met melk, bestrooi met wat polenta en kummel en bak het in het midden van de oven in 20-25 min. gaar. Als de broodjes hol klinken als je er op klopt, zijn ze goed.  


Bon Appétit !!