Hulp voor het organiseren van je feest.

Iedereen heeft wel eens wat te vieren, een verjaardag of een andere gelegenheid. Met een simpele verjaardag thuis met een gebakje, kaas en worst is natuurlijk niets mis, maar als je eens wat anders wil kunnen wij je misschien helpen met wat tips.


Tip 1.

Het is jouw feest dus bedenk vooral ook wat je zelf leuk vindt. Heb je iets te vieren en doe je dat het liefst gewoon lekker thuis? Groot gelijk! Het leven is al duur genoeg en eigenlijk is het ook gewoon heel gezellig om al je vrienden bij jou thuis te hebben. Vaak zijn dat de leukste en meest memorabele avonden! 

Tip 2.

Schep verwachtingen. Ik las laatst dat men denkt dat feesten waar veel van wordt verwacht alleen maar tegenvallen. De meeste mensen zeggen daarom: ‘Het wordt niets bijzonders hoor. Gewoon een paar mensen.’ Dit vond ik best herkenbaar en het blijkt dat je met verwachtingen de werkelijkheid kunt sturen. Mensen gedragen zich namelijk in overeenstemming met hun verwachtingen. Met andere woorden: als je al van tevoren zegt dat het een gewone verjaardag wordt, dan gebeurt dat ook. Durf dus hoog in te zetten. Dan zijn mensen voorbereid op iets geweldigs, kleden zich mooi en zijn al in de stemming. En dat heeft weer een positieve invloed op het feest.

Tip 3.

Stuur je uitnodiging op het juiste moment. De uitnodiging voor je feestje kies je best 2 maanden voor de datum van het feest. De meest simpele manier is natuurlijk een Facebook-event aanmaken, maar ook daar zitten nadelen aan: niet iedereen heeft Facebook én heel persoonlijk is zo’n uitnodiging ook weer niet. Een andere optie heit maken van digitaal persoonlijk kaartje wat je verstuurd via de mail. Iemand tipte mij ooit Paperless Post, waarbij je online een persoonlijk kaartje kunt maken. Je verstuurt dit kaartje gewoon via de mail en maakt direct een agendapuntje aan. Je gasten kunnen direct aangeven of ze aanwezig zijn en zo kun jij heel handig in de agenda zien hoe het met de gastenlijst staat.

Tip 4.

Eten en drinken is natuurlijk niet onbelangrijk. Ben je een prima kok(kin) en vindt je het leuk om in de keuken te staat, dan zou ik dat vooral doen! Bedenk wel, het is jouw feest, de dag of avond vliegt om dus vergeet er niet van te genieten. Voor lekkere borrelplanken of buffetten kunnen wij je natuurlijk helpen. 
We stemmen alles met je af. Naast lekker eten, vindt ik het ook belangrijk dat het assortiment per persoon goed is afgestemd. Natuurlijk moet het genoeg zijn, maar weggooien kan in deze tijd ook echt niet meer. 

Tip 5.


Grote kans dat je niet genoeg glazen hebt om iedereen van een drankje te voorzien. Geen probleem, er zijn genoeg bedrijven waar je servies kunt huren en het fijne is dat je die glazen niet hoeft af te wassen. Wij kunnen je hier ook altijd mee helpen als dat wil. Verder raden we je aan om een soort self-service bar te maken. Zet bijvoorbeeld een grote ice bucket op tafel, vul deze met ijs en zet daarin wat flesjes bier en wijn. De rest van de voorraad kun je kwijt in de koelkast of buiten als het daar koud genoeg is.

Tip 6.

Een feestje zonder muziek is geen feestje. Zorg dus voor een fijne playlist en goede speakers. Heb je zelf geen goede geluidsinstallatie? Grote kans dat een van je vrienden dat wel heeft. 
Maak je ook ruimte voor verzoeknummers? Voorzie dan bijvoorbeeld een bord waar men verzoeknummers op kan noteren, zodat jij die in de loop van de avond in de playlist kan verwerken. Leuk is ook om vooraf al aan je gasten te vragen om hun favoriete nummer door te sturen, zo heb je al een basis voor je perfecte mix.


Tip 7. 

Een feestje thuis wil uiteraard ook zeggen dat de buren het zullen merken… Aan jou de keuze of je hen er graag bij wil uitnodigen of of je hen even op voorhand gaat briefen over je plannen. Spreek duidelijk af waar je gasten zullen parkeren en wanneer de muziek stiller moet…  Je feestje mag nu eenmaal geen reden zijn om het goed contact met je buren op het spel te zetten.

Tip 8. 

Geniet!