Lekker brood bakken.

Vandaag weer eens heerlijk brood gebakken. Begonnen met Fries suikerbrood en daarna heerlijke Focaccia-broodjes met tomaat. 

Het Fries suikerbrood is een recept dat ik voor het eerst gemaakt heb op de cursus bij Robèrt. Het is wittebrood waarin suikernibs zijn meegebakken. In Friesland werd het brood cadeau gegeven aan moeders die bevallen waren van een meisje. Is het een jongetje, dan kreeg de moeder krentencake.

Ook in andere delen van Nederland en in België wordt suikerbrood gebakken, zoals in Limburg en Noord-Brabant, klontjesmik geheten.


Bij het bakken van de focaccia broodjes heb ik een bakvorm gebruik, voor een mooie gelijkmatige vorm. Voor het bakken zijn de deegbollen besmeerd met olijfolie en bestrooid met grof zeezout. De bovenkant heb ik belegd met tomaat als topping. Wat mij betreft een zeer geslaagd broodje. 
 

Son Appétit.