Mozzarella

In mijn gerechten komt mozzarella vaak terug, daarom deze keer een item over de oorsprong van mozzarella. 

Mozzarella is een van oorsprong Italiaans romig kaasje gemaakt van buffel- of koemelk. Het wordt geproduceerd in de regio’s Campania, Apulië, Basilicata, Calabrië, Abrussen, Molise, Marken en in het zuiden van Lazio, en bewaard in het melkwei of in licht gezouten pekelwater. De meeste mensen vermoeden het tegenovergestelde, maar hoe harder het kaasje, hoe verser het is. Napolitanen eten mozzarella nooit supervers, maar leggen het kaasje eerst een dag of twee in de koelkast. 

Veel mensen eten mozzarella op traditionele wijze in combinatie met tomaat, basilicum en een vleugje basalmico (wat overigens heerlijk is), maar wil je eens iets anders met mozzarella, maak dan eens onderstaand receptje.

Catering

Gefrituurde mozzarellaballetjes

Ingrediënten:
16 minimozzarella’s
8 blaadjes salie
2 eieren
6 el paneermeel
3 el bloem
Olie om te frituren

Bereiding:
Laat de mozzarella’s uitlekken en dep de bolletjes in keukenpapier droog. 
Spoel de salieblaadjes af en dep ze droog. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de paneermeel en de bloem op 2 afzonderlijke borden. 

Haal de mozzarellabolletjes door de bloem, wentel ze door het ei en rol ze door het paneermeel. Herhaal deze procedure nog een keer en doe hetzelfde met de salieblaadjes. 

Verhit de olie in een sauteerpan tot het goed heet is, dompel de mozzarellaballetjes en de salieblaadjes erin. Laat de mozzarella en salieblaadjes uitlekken en dep ze droog in keukenpapier. Dien meteen op. 

Bon appétit !