Terugblik 2019 en beste wensen voor 2020!

Allereerst wil ik iedereen een gezond, gelukkig, liefdevol en lekker nieuwjaar wensen! 

2019 was het eerste volle kalenderjaar voor Son Appétit en daarom voor ons extra bijzonder. Het leek ons daarom leuk eens terug te blikken naar alle verschillende dingen die we afgelopen jaar hebben mogen doen. Hieronder een korte impressie met de highlights per maand.

Januari

2019 is begonnen met een nieuw Initiatief voor de wintermaanden, 'Stamppot op vrijdag'. Om de week heb ik verschillende stamppotten gemaakt als alternatief voor de het frietje of chinees op vrijdag ;-). 

Het was erg leuk om op deze manier verschillende hollandse stamppotten aan te kunnen bieden!

Februari

Deze maand stond vooral in het teken van lunches voor van allerlei gelegenheden (cursussen, workshops, vergaderingen, families). Er zijn die maand meer dan 120 broodjes/sandwiches belegd. 

Maart

In maart hebben we ons eerste satébuffet mogen verzorgen voor een groep van 60 personen. Dit was zeer geslaagd en in de loop van het jaar hebben nog nog vele saté buffetten mogen volgen. Bedankt allemaal voor de mond-tot-mond reclame :-)

April

In april hebben we de website een nieuw uiterlijk gegeven. De eerste versie bestond inmiddels een klein jaartje en met nieuwe inzichten hebben we alles een nieuwe frisse look gegeven!

Mei

De onlangs geïntroduceerde wraps zijn in mei voor verschillende cateringen besteld. Zelf vind ik het een lekker alternatief voor een broodje of sandwich.

Deze maand was ook echt de maand voor de familiefeestjes. We hebben er verschillende mogen verzorgen en het is fijn bij te kunnen dragen aan een geslaagde familiedag. 

Ook het verzorgen van een openingsreceptie voor +100 personen was een geweldige uitdaging.  

Juni

Een van de leukste dingen die we gedaan hebben in juni was de Creatief- en Culinair-markt op Den Hof in Aalst. Het was een zeer hete dag, waardoor de soep niet zo'n gewild was, maar de zoete en hartige lekkernijen waren zeer geliefd. 

Ook hebben we de borrelhapjes en salades voor onze eigen buurtvereniging mogen verzorgen. Ook wel leuk om daarna van je eigen buffet te gaan eten ;-)

Juli

Deze maand hebben we heerlijk genoten van het mooie Spanje. Met mijn jongens van Barcelona (met veel tussenstops) met de trein naar Malaga gereisd. Natuurlijk genoten van cultuur, zon en strand, maar ook van lekker eten!

Augustus

Zo aan het einde van de zomervakantie waren er verschillende feestjes en BBQ's waarvoor we de nodige borrelplanken hebben gemaakt! 

We krijgen vaak te horen dat de borrelspies met olijven, mozzarella, basilicum, salami en tomaat erg populair is. Ook de pesto-kaas is één van de favorieten, hmmmm. 

September

Het was leuk om deze maand iemand blij te maken met de winactie voor de ricotta-cake. 

Het recept heeft ook in onze rubriek in De Uitstraling gestaan!

Oktober

Na de 'Stamppot-op-Vrijdag' zijn we in oktober gestart met 'Take-away-Friday'. Hetzelfde principe, maar dan steeds verschillende soorten gerechten i.p.v. stampotten. Het meest succesvol was het Stoofpotje met pandanrijst en groente. 

November

Het meest gemaakte product van deze periode is de Quiche. Hier op de foto een groentetaartje (Vega). Een andere vega quiche die erg geliefd was is de Quiche Geitenkaas, honing en walnoot. Ook bij ons thuis een van de favorieten!

December

Begin december hebben we de eerste kookworkshop aan huis mogen verzorgen. Wat was dat leuk om te doen!! 

Met sinterklaas en kerst hebben we voor verschillende families een diner mogen verzorgen. Voor een diner heb je weer wat meer mogelijkheden dan voor een buffet, waardoor het erg leuk is om te doen. Voorbeelden van gerechtjes die we hebben mogen maken zijn; Thaise currysoep met kokos, mini Pie met Belgisch stoofvlees, (vegetarische) homemade lasagne, quiches met spinazie en feta, dadeltaartjes en nog veel meer..... 
 

Dat 2020 maar weer zo'n mooi en lekker jaar mag worden!