Verse homemade citroen kwarktaart

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 500 g magere kwark
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 pak lange vingers


Verder nodig:
Ronde springvorm van 23 cm, elektrische handmixer of keukenmachine, spatel

Aan de slag

Vet de springvorm in met wat boter of olie en leg een vel bakpapier onderin de vorm (rond geknipt). Bedek de bodem met lange vingers — leg ze niet te strak tegen elkaar aan.

Week de blaadjes gelatine circa 10 minuten in een kom met koud water. Klop de slagroom lobbig. 

Rasp de schil van 1 citroen en roer samen met de suiker door de kwark. Pers het sap van de citroen uit. Verwarm de gelatine met een klein beetje aanhangend vocht in een pannetje totdat het opgelost is en roer het citroensap erdoor. Klop het citroenmengsel door de kwark en spatel daarna de slagroom door de massa.

Vervolg

Schenk het kwarkmengsel voorzichtig over de lange vingers. Schud de vorm niet in verband met het schuiven van de lange vingers. Wel kun je met een spatel de bovenkant nog netjes strijken. 


Laat de kwarktaart een nacht opstijven in de koelkast. Na zo'n 6 uur is de kwarktaart ook wel stijf, maar na na een nachtje is hij het best eetbaar. 

Genieten!

Wij hebben er van genoten onder het genot van een kopje koffie.

Een heerlijk fris taartje dat makkelijk te maken is en een echte dooreter is.

Eet smakelijk!